Michael van Gerwen mag vanaf woensdag eindelijk weer zijn pijltjes gaan gooien bij de Summer Series. Toch roept de nummer één van de wereld op dat alle andere darters zich goed aan de richtlijnen houden rondom het Coronavirus.

“Een fout kan een hoop ellende veroorzaken”, vertelt de nummer 1 van de wereld tegenover Darts1.de. “Dat heb je bij het tennistoernooi van Novak Djokovic gezien. Als je het niet serieus neemt, kan het misgaan. In die positie wil je niet komen. Je wil uiteindelijk het beste voor jezelf en de mensen om je heen. Ik heb 2 kleine kinderen thuis en wil problemen voorkomen. Iedereen moet het dus serieus nemen.”

Bij het toernooi in Milton Keynes zal geen publiek aanwezig zijn. Maar er zijn wel regels waar de darters zich aan moeten houden. Spelers worden bij aankomst getest en ze moeten in het hotel blijven. Ook moeten darters 1 meter afstand van elkaar houden. Van Gerwen vind het overigens niet erg dat er geen supporters aanwezig zijn. “Ik heb vaker zonder publiek gespeeld”, aldus Mighty Mike. “Het is nu wel een beetje anders omdat je moet uitkijken met de dingen die je doet.”

Bron:SportsinNederland

Door mx3gold