Michael van Gerwen won afgelopen zondag de Austrian Darts Open voor de derde keer in zijn carrière. In totaal heeft ‘Mighty Mike’ nu 32 Euro Tour-toernooien op zijn naam geschreven.

De 30-jarige Vlijmenaar deed mee aan 63 van de 70 Euro Tour-toernooien die sinds 2012 gespeeld werden. Van Gerwen won dus meer dan de helft van de Euro Tours waaraan hij deelnam.

Waar in 2012 nog 15.000 pond verdiend werd met een Euro Tour-titel, is de beloning tegenwoordig 25.000 pond. Inmiddels heeft Van Gerwen al 896.650 pond aan prijzengeld bijeen gesprokkeld op het Europese circuit van de PDC.

Dat bedrag ligt hoger dan het hoeveelheid prijzengeld dat werd gewonnen door erkende namen als Mark Webster en Wes Newton in hun hele carrière.

Van Gerwen wist dit seizoen al 100.000 pond aan prijzengeld te verdienen op de Euro Tour. Met nog acht Euro Tours voor de boeg is de drievoudig wereldkampioen hard op weg om dit seizoen de barrière van één miljoen pond aan prijzengeld op de PDC European Tour te slechten.
Bron.Dartnieuws.com

Door mx3gold

Geef een reactie

Specify Facebook App ID and Secret in Basic Configuration section at Heateor Login options page in admin panel for Facebook Login to work


Specify Instagram Client ID and Secret in the Heateor Social Login section in the admin panel for Instagram Login to work

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *