Rtlnieuws kwam met dit bericht:

Nijman heeft nog altijd spijt van zijn daden. “Ik zou willen beginnen met mijn oprechte spijt te herhalen en mijn excuses aan te bieden voor de fouten die ik heb gemaakt. Ik accepteer de uitkomst van mijn hoorzitting volledig”, zegt hij in een verklaring tegenover RTL7 Darts.

Terecht gestraft

“Hoewel het duidelijk is dat ik onder druk ben gezet van buitenaf, heb ik uiteindelijk ingestemd om dit te doen en moet ik de volledige verantwoordelijkheid voor mijn daden nemen”, gaat Nijman verder. “Ik weet dat ik dit contact onmiddellijk had moeten melden bij de afdeling corruptiebestrijding van de DRA of advies had moeten inwinnen bij de PDPA, mijn management of de politie.”

Nijman wenst dat geen enkele collega in dezelfde val trapt. “Ik hoop dat elke andere speler die zich in een vergelijkbare positie bevindt, leert van mijn fouten en de juiste procedure volgt om zijn eigen integriteit en de integriteit van darten als sport te beschermen. Helaas heb ik dat niet gedaan en heb ik een domme fout gemaakt waarvoor ik terecht word gestraft.”

Helpen

Nijman kan zijn straf met de helft verkorten, door onder andere andere spelers informeren over zijn ervaringen. “Ik zal het spelen van competitieve darts missen, maar zal hard werken om de DRA en PDPA te helpen met onderwijs en anti-corruptie-initiatieven, zodat de lessen die ik heb geleerd niet verloren gaan”, zegt hij.

“Ik wil van deze gelegenheid gebruik maken om opnieuw mijn diepste excuses te maken aan iedereen die door mijn acties is getroffen. Dit omvat mijn familie, die mij gedurende mijn hele leven en carrière heeft gesteund, mijn management en sponsors, en iedereen die bij darts betrokken is, inclusief fans”, aldus Nijman.

Toekomst

“Ik wil me nu concentreren op het vinden van een manier om het goed te maken en zal er alles aan doen om ervoor te zorgen dat mijn ervaring wordt gebruikt om anderen ervan te weerhouden soortgelijke fouten te maken in de toekomst. Ik heb alles gezegd wat ik over de kwestie wil zeggen en zal geen verdere verklaringen geven”, sluit hij af.

Door mx3gold

Geef een reactie

Specify Facebook App ID and Secret in Basic Configuration section at Heateor Login options page in admin panel for Facebook Login to work


Specify Instagram Client ID and Secret in the Heateor Social Login section in the admin panel for Instagram Login to work

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *