Michael van Gerwen heeft met overmacht de koppositie gepakt in de Premier League. In Cardiff (Wales)  won de ontketende Brabander met 8-2 van Rob Cross, toch de nummer 2 van de wereld.  Van Gerwen kwam nog met 2-0 achter maar daarna won hij 8 legs op rij. En de winnaar van vorig jaar stelt zijn kandidatuur voor de vijfde eindzege. Alleen in het begin van de partij leek het een spannende wedstrijd te worden, maar dat pakte dus anders uit.

Rob Cross won de eerste set met en brak van Gerwen gelijk met een 80 finish. De Engelsman kreeg daarna een pijl op tops om er 3-0 van te maken, hij miste en van Gerwen nam de partij over. Hij was scorend beter en finishte uitstekend, o.a. een 75, 90 en 85 finish bracht hem in sneltreinvaart naar 7-2 om met zijn eerste matchdart de partij te winnen. Opmerkelijk na de 3e leg kreeg Cross geen enkele pijl op een dubbel.

Gemiste dubbels nekken Gurney.
Daryl Gurney verloor met 8-5 van Mensur Suljevic. En dit had de Noord Ier voornamelijk aan zich zelf te danken. Vooral in het begin van de partij miste hij te veel dubbels om uit te lopen op de Oostenrijker. Daar maakte Suljevic dankbaar gebruik van. Na 3 gemiste dubbels van Gurney kwan Suljevic op 1-0 en later op 2-1 waar Gurney een pijl op een 170 finish miste. In de vierde leg maakten beide heren er een potje van, met 4 gemiste dubbels van Suljevic en 5 van Gurney. Uiteindelijk, met dubbel 1, kwam Gurney terug tot 2-2.  Op 4-3 plaatste Suljevic de eerste break van de wedstrijd en kwam op 5-3. Gurney brak terug, maar Suljevic kwam toch weer op 6-4 en later op 7-4. Gurney hield zijn leg maar op zijn derde matchdart besliste Suljevic de partij in zijn voordeel. 8-5.

Spektakelstuk Smith – Price
Thuisfavoriet Gerwen Price en Michael Smith maakten tot groot genoegen van het publiek er een echt spektakelstuk van, dat Price uiteindelijk met 8-5 won. In de derde leg bracht Smith met een 170 finish de stand op 2-1, maar een leg later deed Price exact hetzelfde, opmerkelijk in de hele competitie had alleen van Barneveld een 170 finish gegooid. In de achtste leg regen de spelers de 180 ers aan elkaar, 4 op een rij. Price gooide net geen 9 darter, Smith miste 2 pijlen voor de 5-4 en zo kon Price breken tot 5-4. Smith kon terug breken maar miste 4 pijlen op een finish en was het verzet bij de Engelsman gebroken.  Price, ditmaal uitzinnig toegezongen, won uiteindelijk met 8-5 en klimt op de ranglijst naar de vierde plaats. Voor Smith is de finale haast onbereikbaar geworden.

Wade wint eenvoudig van Wright
James Wade heeft zijn derde plaats in de Premier league behouden. De Engelsman won eenvoudig met 8-2 van de Schot Peter Wright. Wright had weer eens een ander setje pijlen te voorschijn getoverd. Ditmaal met een vibrerend effect. Het hielp niets. Wright is de laatste tijd hopeloos uit vorm en zonder enig inspanning wist James Wade de partij naar zich toe te trekken. Voor Wright is de finale bijna onhaalbaar.