Bijzonder nieuws op de woensdagavond: RTL7 Darts meldt dat Raymond van Barneveld tóch weer gaat darten. De 5-voudig kampioen denkt in 2021 zijn rentree bij de PDC te gaan maken.

Geruchten gingen al rond, maar niemand had een een rentree van Van Barneveld verwacht. Als er iemand overtuigt was van zijn stoppen als darter, was het Raymond wel.

Toch is de Hagenaar terug gekomen op zijn besluit om afgelopen WK een punt achter zijn carrière te zetten. Tegen Arjan van der Giessen van RTL7 Darts vertelt hij: ”Ik mis het darten gewoon enorm. Afgelopen maanden heb ik veel kunnen nadenken en besloten om het darten weer op te pakken.”

Mede verantwoordelijk is Bengi.nl, een bedrijf dat ook Jeffrey de Zwaan sponsort. Zij hebben, met hoogstwaarschijnlijk een flinke pak geld, Van Barneveld ervan overtuigt om zijn pijlen weer op te pakken en in teamverband te gaan spelen met De Zwaan.

Toch zal dit niet makkelijk gaan worden. Ondanks dat ‘Barney’ een gevestigde naam is binnen het darten, moet de Nederlander helemaal onderaan de ladder beginnen. Een tourkaart winnen zal al moeilijk genoeg zijn. Als dit niet lukt, gaan we dan echt Van Barneveld zien op de Challenge Tour? Als er één ding was wat Van Barneveld verafschuwde waren het de vloertoernooien. Hij heeft zichzelf drie jaar gegeven om zijn doel te bereiken.

Bron darstactueel

Door mx3gold

Geef een reactie

Specify Facebook App ID and Secret in Basic Configuration section at Heateor Login options page in admin panel for Facebook Login to work


Specify Instagram Client ID and Secret in the Heateor Social Login section in the admin panel for Instagram Login to work

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *