vandaag is bekend geworden dat Raymond van Barneveld zijn tourcard heeft kunnen bemachtigen
dit bericht verscheen op dartnieuws.com

Raymond van Barneveld keert komend seizoen terug op het lucratieve Pro Tour-circuit van de PDC. Barney stelde op de slotdag van de Europese Q-School zijn Tour Card veilig.

Vorige week begon de 53-jarige Hagenaar aan zijn comeback in Niedernhausen, waar hij zich gemakkelijk voor de finalefase van de Q-School wist te plaatsen. Van zondag tot en met woensdag stonden de dagen in het teken van het behalen van een Tour Card. Dat lukte Van Barneveld op de slotdag.

Na twee speeldagen stond Barney er uitstekend voor, na een plek bij de laatste zestien en een halve finale. Maar dinsdag maakte de vijfvoudig wereldkampioen het toch ongewild spannend door in de eerste ronde te verliezen van Stefan Bellmont. Hij bleef steken op zes behaalde punten en zag zijn concurrenten flink dichterbij komen.

Een punt zou hem woensdag op het relatief veilige aantal van zeven punten brengen. Van Barneveld moest dan twee wedstrijden winnen en zijn missie begon succesvol met een 6-0 overwinning op Daniel Meyer. Vervolgens wachtte een uiterst belangrijk duel tegen Benito van de Pas, een wedstrijd met grote belangen voor beide spelers. Van Barneveld zegevierde met 6-4, waardoor Van de Pas zijn Tour Card definitief is kwijtgeraakt.

Barney kwam daarentegen op zeven punten, waarmee hij al vrijwel zeker was van een Tour Card. Met een 6-0 overwinning op Willem Mandigers maakte Van Barneveld vervolgens aan alle onzekerheid een einde. Zijn puntentotaal ging naar acht, waardoor een Tour Card hem niet meer kan ontgaan.

Bron:dartnieuws

Door mx3gold

Geef een reactie

Specify Facebook App ID and Secret in Basic Configuration section at Heateor Login options page in admin panel for Facebook Login to work


Specify Instagram Client ID and Secret in the Heateor Social Login section in the admin panel for Instagram Login to work

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *