Michael van Gerwen heeft komende week een nieuwe partner aan zijn zijde op de World Cup of Darts. Jermaine Wattimena neemt de plek in van Raymond van Barneveld.

Van Barneveld en Van Gerwen wisten vorig jaar de wereldtitel te pakken op de World Cup of Darts. Desondanks werd ‘Barney’ gepasseerd omdat Wattimena hem voorbij is op de wereldranglijst. Dat was voor de PDC een reden om de Gelderlander naast de nummer één van de wereld te zetten op het WK voor landenteams.

Een terechte keuze, zo vertelt Van Gerwen in een interview met Dartsnieuws. ”Die jongen heeft het op basis van de afgelopen twee jaar gewoon verdiend. Het is natuurlijk wel zuur voor Raymond. Maar dit is voor Jermaine een grote kans om zich te bewijzen en ik hoop dat ik hem daarbij kan helpen.”

De afgelopen jaren maakte Nederland vaak indruk in de koppelpartijen. Zo wierpen Van Gerwen en Van Barneveld een gemiddelde van 117.88 in hun koppelwedstrijd tegen Noord-Ierland tijdens de World Cup of Darts in 2014. De vier hoogste gemiddeldes in koppelduels op het WK voor landenteams staan allemaal op naam van Nederland.

Dat Van Gerwen geen ingespeeld duo is met Wattimena, hoeft volgens hem geen probleem te zijn. ”Hij moet gewoon goed naar mij luisteren, dan komt alles goed”, grapt de 30-jarige Vlijmenaar.

Het Nederlandse team treft outsider Spanje in de eerste ronde. Van Gerwen en Wattimena zijn gewaarschuwd voor het Spaanse duo, want in het verleden heeft Spanje onder meer van Engeland gewonnen op de World Cup of Darts.

”Het wordt een interessant toernooi, want er zijn veel spelers in een goede vorm, terwijl er ook spelers zijn die juist totaal niet in vorm zijn. Met het korte format kunnen we dus een aantal verrassingen zien.”

”Ik wil elk toernooi winnen waaraan ik meedoe. Natuurlijk is dat niet makkelijk, maar je moet jezelf doelen stellen om scherp te blijven.”

Bron:dartnieuws

Door mx3gold