De tweede ronde van de Czech Darts Open is pas net begonnen of er staan al twee Nederlanders bij de laatste zestien. Jermaine Wattimena en Danny Noppert zorgden vroeg op de zaterdagmiddag voor Nederlands succes.

Wattimena won ruim met 6-2 van Jonny Clayton, die zeer veel moeite had met het raken van de dubbels. Dat ging de darter uit Westervoort met een finishpercentage van 55 procent een stuk beter af. ‘The Machine Gun’ gooide zijn beste leg van de partij in de laatste leg, toen hij met een 13-darter de zege veiligstelde.

Noppert wist Darren Webster met 6-4 uit te schakelen. De Fries leek een makkelijke middag te hebben, maar na een 2-0 voorsprong kwam er klad in de motor. Webster kwam in de zevende leg zelfs op voorsprong nadat ‘Noppie’ drie dubbels miste.

‘The Demolition Man’ verzuimde echter door te drukken en werd in de negende leg gebroken door Noppert, die een knappe 81 finish gooide. De voormalig Lakeside-finalist besloot de partij daarna met een 116 finish.

Later op de middag komt Ron Meulenkamp in de tweede ronde in actie tegen Daryl Gurney. Michael van Gerwen speelt zaterdagavond tegen Keegan Brown.

Bron :Dartnieuws

Door mx3gold