Het heeft even geduurd voordat er weer een toernooi in de Katwijkse Dartvereniging gehouden werd, want afgelopen zaterdag 30 maart was er weer een toernooi in de KDV, de eerste sinds de finaleavond van de winterranking. Ditmaal was het een koppeltoernooi, wat met 32 koppels voor een volle zaal zorgde.

Door een aantal poules waarin meerdere goede koppels zaten, resulteerde dit in verrassende namen in de verliezersronde. Er bleven uiteraard ook gewoon koppels over waarvan verwacht kon worden dat een finale erin zat, waarvan de koppels Sjors van Veen / Jaco de Haas en Kevin van der Kolk / Bas Beets de twee koppels waren die de finale mochten gaan spelen. De halve finale werd door beide koppels met 4-0 winnend afgesloten, maar de finale had niet zo’n ruime uitslag. Kevin en Bas, die een jaar geleden ook al de finale haalden, wonnen met 5-3 en wonnen daarmee het eerste koppeltoernooi in de KDV van 2019.

Zoals al gezegd zaten er een aantal verrassende koppels in de verliezersronde, waarvan er dus ook twee in de finale stonden. Perry Noordermeer (die al meerdere keren een koppeltoernooi in de winnaarsronde heeft gewonnen) en Marco Kleijn kwamen 3-1 achter tegen de andere finalisten Johan van der Bent en Martin Rasenberg, maar pakten vanaf dat moment de draad op en wonnen drie legs op rij, waarmee de verliezersronde door hun werd gewonnen. Opvallend detail: Perry en Marco kwamen in de halve finale ook met twee legs verschil achter, maar bogen hier een 2-0 achterstand tegen Michiel van der Bent en Jaap van Belen om in een 3-2 overwinning.

Tijdens het gehele toernooi zijn er acht 180’ers gegooid/doorgegeven, waarvan er drie werden gegooid door het koppel Henk Snellenburg en Moreno Blom. De hoogste finish (108) werd gegooid door de winnaars van de verliezersronde, Perry en Marco.

Voordat er wordt afgesloten moet er uiteraard nog een dankwoord gegeven worden aan Haasnoot Vis voor het sponsoren van het vis, wat meerdere keren op de avond werd uitgedeeld door Leo van der Plas

Door mx3gold