In the picture: Patricia Roodbergen

In the picture: Patricia Roodbergen

1.Hoe heet je?
Patricia Roodbergen

2.Waar kom je vandaan?
uit het mooie vissersdorpje Katwijk aan zee!

3.Hoe oud ben je
Ik ben 24 jaar

4.Hoe lang dart je al?
Ik dart denk ik nu totaal 6 jaar, maar heb daarvoor wel eens een pijltje gegooid. Maar nooit echt fanatiek, dat is nu dus wel zo.

5.Hoe komt het dat je bent gaan darten?
Mijn vriend Michel (Michelovic) van Velzen die heeft mij het spelletje darten geleerd en we doen het beide nog steeds met plezier.

6.Welke pijlen gooi je?
Ik gooi met pijlen die heb ik ooit gekregen, geen idee van wie of welk merk ze zijn…

7.In welk team gooi je?
Ik gooi in het nieuwe seizoen in het team ‘ Yabba Dabba Doo ‘ hiervoor heb ik 3 jaar in het team KDV1 gespeeld. Bij de dartbond DBBR.

8.Wat is je mooiste dart herinnering ooit?
Ik denk dat het niet eens iets met mijzelf te maken heeft maar eerder met het toejuichen van mijn vriend die in Scheveniging het Vegro The Hague Disability Darts Invitational 2019 heeft gespeeld en gewonnen! Dit was een fenomenale dag!

9.Wie is je grootste dart voorbeeld?
Ik heb geen grote dart voorbeeld.

10.De dames gooien op veel locaties apart van de mannen wat vind je daarvan?
Ik vind dit een moeilijke vraag. Ik vind het goed dat de dames apart worden gezet want zeg heel eerlijk het dames niveau is niet zo hoog als de heren. dan de ander kant van het verhaal. Ik denk dat de dames meer leren over het darten als ze gemixt darten.

11.Hoe zie jij de dartsport over 5 jaar het liefst?
Ik zie de dartsport het liefst groeiend. Maar ook weer niet te groot.

12.Waar wil jij over 5 jaar staan?
Ik wil over 5 jaar gewoon hetzelfde zijn en heb geen doel gesteld voor mijzelf. ik ook dan wel dat ik weer La-Co gooi, en dat ik geen drukte meer heb met mijn studie.

13.Wat is je beste dart prestatie?
Voor mij was dat op een NDB ranking, toen speelde ik tegen een dame die op dat moment 4e van nederland was en daar speelde ik 2-2 tegen.. ik gooide deze partij erg goed en gooide ook nog een 180. helaas deze partij verloren , maar wel super trots.

14.Tegen wie zou je ooit eens willen gooien?
ik denk dan tegen Lisa Ashton.

15.De meeste mensen denken dat darters dikke bierdrinkende mensen zijn hoe denk jij daarover?
Ik heb zelf een Dartvereniging opgericht ( De Katwijkse Dartvereniging ) en hier spelen zeker geen dikke mensen. Ja een biertje hoort er nou eenmaal bij. maar dat ik met voetbal ook ” de derde helft ” maar daar hoor je mensen niet over want dat is niet erg. en dat is normaal.

16.Hoe vaak train je per week?
Voorheen trainde ik 3/4 dagen in de week maar helaas heb ik het darten op een laag pitje moeten zetten vanwege mijn studie.

17.heb je nog tips voor de mensen?
Blijf jezelf, sportief en heb vooral veel plezier in het darten. Als je geen plezier meer heb in het spelletje kan je maar beter stoppen. ohja! en GEEF NOOIT OP!

18.Veel mannen kunnen niet tegen vrouwen gooien maak je daar soms wel eens stiekem misbruik van?
Waarom zouden vrouwen hier misbruik van maken? je kan beter eerder zeggen dat wanneer mannen verliezen van vrouwen dat ze ons als smoes gebruiken….

19.Wat is je meest beschamende moment in je dartcarriere?
Mijzelf dood gooien op 180…..

20.heb je wel eens last van dartteritus gehad?
Nee

21.heb je een trainingsmaatje zo ja wie?
Ja ik heb er meerdere, maar mijn vriend is wel de grootste.

22.Wil je nog wat tegen de mannen darters zeggen waar je in de toekomst nog tegen gooit?
Nee hoor, ze zien mij vanzelf dan wel 😉

23.Zou je nog iets willen zeggen?
Ik vind het jammer dat via deze interview negatieve punten worden benoemd. zoals mannen misbruik van vrouwen, dames apart van de heren. Ik vind dat wanneer je dit een probleem vind moet je echt een vrouwen sport gaan doen waar weinig heren aan mee kunnen doen. Je weet als vrouw zijne dat je als darters weinig kans maakt en dit zullen ze moeten accepteren.

promodarts: het is niet onze bedoeling negatieve punten aan het daglicht te brengen. Eerder over speculaties juist jullie menig te vragen om de waarheid te laten zien en het vrouwen darten ook hun aandacht te geven.

Share